Wednesday, 12 October 2011

de' Tropis Guesthouse, Bandung Indonesia

:-sambung cerita dari SINI

Kali ini nak cerita tentang tempat tinggal yang best di bandung.  Mula-mula kitaorang nak duduk hotel tapi pak supir cadangkan guest house de'Tropis .. yang best harga bilik termasuk sarapan pagi jadi tak ada la pening-pening kepala nak makan nak luar .. hehe supir sampai je pagi-pagi terus berjalan ..

1.  Harga untuk hari Isnin hingga Khamis
Standard – Rp. 300.000,- (US$ 30) – 1 queen bed
Deluxe – Rp. 350.000,- (US$ 35) – 1 king bed or 2 single beds
Family – Rp. 375.000,- (US$ 37) – 1 queen bed and 1 single bed
Extra bed – Rp. 50.000,- (US$ 5)
House – Rp. 3.300.000,- (US$ 330) – 2 standard, 5 deluxe, 3 family rooms
(sesuai untuk kumpulan lebih kurang 35 orang)


2.  Harga untuk hari Jumaat hingga Ahad
Standard – Rp. 325.000,- (US$ 32) – 1 queen bed
Deluxe – Rp. 375.000,- (US$ 37) – 1 king bed or 2 single beds
Family – Rp. 400.000,- (US$ 40) – 1 queen bed and 1 single bed
Extra bed – Rp. 50.000,- (US$ 5)
House – Rp. 3.500.000,- (US$ 350) – 2 standard, 5 deluxe, 3 family rooms
(sesuai untuk kumpulan lebih kurang 35 orang)
Semua bilik ada tandas persendirian
Semua harga termasuk sarapan pagi

pintu masuk

depan rumah

nyaman jer

cantik kan?

bilik mashi dekat beg pink .. (^^,)

ruang makan

kolam ikan

menu:- nasi putih campur rendang, kentang pedas, chicken finger, lempeng, honeydew, buah betik.

menu:- nasi goreng, ayam goreng rempah, mee goreng, cekodok, tembikai, honeydew

menu:- nasi putih, tumis telur, daging masak kicap, buah betik, tembikai

kunci bilik saya

ala ayam jer yang tinggal hehe
lagi 1 yang best, dekat sini ada wireless free 24hour ..





5 comments:

meowwmania said...

wahh sonoknya...

keinginan kita nak ke bandung blom tercapai lagi huhuu

mashimaro said...

xpela belum rezeki meowwmania .. nanti promosi airasia cepat2 book tiket murah tau...boleh bawak sang wira jalan2.. (^^,)

Anonymous said...

salam..nk tya la..gmbo mknn kat atas ni menu breakfast kat guest house ni ke?

Rasid Shukri said...

Waahhh!pasti enak berlibur di kota bandung.
Bandung nantikan kehadiran saya dan wife next month.

Rasid Shukri said...

Nantikan kedatangan kami ke kota Bandung bulan December 2013