Tuesday, 1 November 2011

Siapa Nak Menang Hadiah?? Teka-Teki (^^,)

Assalamualaikum

siapa kat sini masa zaman sekolah suka ambik gambar??
sila tinggalkan komen nanti ye...
bak kata wawa di twitter "zaman kanak-kanak best"
jemput lihat gambar mashi masa kecik dan besar...
zaman sekolah dulu-dulu..
rindu sangat masa kenangan lama.


Sekolah Kebangsaan Mempaga 2
Kelas 4 SiQQid
1998

cari mashi yang mana satu dalam gambar di atas??
5 orang yang teka dengan betol mashi bagi hadiah... ^^,

Contest!!
hari ni mood baik, kawan-kawan yang mula komen dgn jawapan yg betol..mashi bagi hadiah dari bandung..hihi
*jangan lupa tinggalkan email untuk dihubungi





Sekolah Menengah Sulaiman, Bentong
2001-2006
Hari minggu kalau tak balik kampung, mashi dan kawan-kawan suka pusing 1 sekolah..untuk ambik gambar..masa ni kurang mampu nak beli camera..nasib baik kawan mashi nama dia nabila ada camera..bagus kan.. hihi
lepas PMR'03 ..

Dinner kelas selalu buat dekat luar..kepada budak-budak yang duduk hostel macam mashi ni :( kene la pakai "baju kurung" ayu giler walaupun gengster hahaha
jamuan kelas 3 RK Pluto '03 [comelkan nama kelas]

Dinner tiap-tiap hujung tahun buat di Dewan Makan jer..Masa tahun 2003 dinner bertemakan pakaian rasmi asrama [hijau] ..
jamuan asrama '03, cikgu sarimah yang best!!

geng budak asrama .. suka sangat2 sebab tak payah g sekolah .. hehe
kem kepimpinan di rompin '04

kenangan terindah .. bila dah besar mana nak dapat macam ni lagi
aktiviti petang .. main dengan tepung

Karnival Anti Dadah, macam biasa la kan..geng budak sekolah jugak yang kene pergi..baru la meriah bam bam boOm.. hehe
aktiviti luar di IPD Bentong '04

Hari jumaat hari yang paling best..
1. lunch menu best = ayam ..
2. boleh balik kampung kalau warden bagi jela..
3. tak ada study malam
4. boleh tengok tv .. heheh
macam ni muka gembira kalau dpt balik kampung '04

Belakang tu Dewan Makan Asrama + tempat study malam budak asrama ..
tak suka gambar ni [sbb nmpk debab] '04

Dulu mashi nakal..tapi baik dengan warden hikhik ni la hasilnya [tipu jer] .. dapat jadi AJK tapi perangai mcm hantu .. rezeki tuhan bagi (^^,)
sape duduk asrama mesti kenalkan hehe '05

budak-budak bilik Siti Aminah 5
'moon' & 'leen' dah ada baby, 'min' nak kawin, 'wana' single...

Yang pakai spek tu 'Sofia' kapten asrama..skema! [gurau jer jgn mara2 ye]
senyum sokmo '05

'tengku' lelaki tunggal dalam gambar ni...ketua kelas mashi...budak pandai 'genius'...
jamuan kelas 5 RK '05

dari kiri:- izzati, wana, kak pah, me & ati...
lepas perhimpunan rasa nyer...[kurang ingt la]

oOo min tinggi dari mashi rupanya..
min & mashi

Waktu sekolah menengah, mak abah hantar asrama sebab tak bagi sekolah dekat rumah "dia cakap nanti mashi sosial"..
Bila dah dewasa, baru mashi paham kenapa dorang buat macam tu.. Banyak faedah duduk dan belajar di sekolah berasrama:-

1. Dapat belajar basuh baju guna tangan bukan mesin basuh ye, gosok baju, lipat baju, sidai baju..semua tentang pakaian di pendekkan cerita.

2. Kene makan ikut 5 waktu..
a.pagi: 7am..
b.tengah hari: 12pm..
c.minum petang: 4pm..
d.makan malam: 6.30pm..
e.minum malam:10pm..

3. Uruskan duit belanja dengan baik .. [mashi boros dulu] hehe

4. Boleh belajar untuk keraskan hati..mashi dulu suka nangis sebab duduk kat asrama tak best..nak call mak tapi public phone xda..Hp xmampu nak beli sebab mahal harga masa tu..

5. .....nanti mashi fikir lagi ye.....

Pendek cerita lebih banyak kebaikan dari keburukan bila tinggal di asrama...
.. klau nak cakap cinta monyet memang banyak..
.. hehe[gelak jahat] ..
.. Buli = ada banyak ..

terima kasih daun keladi (^^,)

Suka tak?? klik di sini
Nak tgk movie?? click here
Master chef?? klik di sini!
Minat Man Utd?? click here

20 comments:

azura samsuddin said...

mmg chumel dr dulu lagik ;)

mashimaro said...

muka xbrubah ke kak zura?

Anonymous said...

nk cube teka..hehe..dua dari kanan (yg paling depan)

butterfly_sweetgarden@yahoo.com

PU3 said...

tgk pic2 mashi ingt zman scool... windunya..mashi buat j macm pu3 buat k..follow rules yg ada kt N3 2j..lpas jwb 11 soklan about u,then jawab 11 question pu3,then mashi buat 11 soklan dari mashi sendiri n then tag 11 org yg mashi nk tag ...mashi 2lis kt N3 mashi ler..
senang j...msti mashi paham la...
try d best ...hihihi

mashimaro said...

okey...terima kasih puteri..jap g mashi cuba utk buat..hehe jgn lupa teka dlm contest yg mashi buat tu ye....

c last bongsu said...

wah, mashi dh ade blog skg.. meh la folo org plak ye.. hehe

http://www.ashewcukibuk.blogspot.com/

mashimaro said...

c last bongsu:-

buat blog utk mengisi masa terluang jer...ok no hal jap g mashi follow blog su k...

Nida said...

salam perkenalan..

Nida nak mencuba.. mudah2an mengena... ameeeeeen

Tengah, dua dari kiri...

hentam je ler labu :)

Nida said...

sori lupa email...:)

fuf323@gmail.com

Anonymous said...

nk teke lagi, hehe yg huruf 'k' rsnye..
butterfly_sweetgarden@yahoo.com tq

minn said...

d kot..ngeh2

Beckhrooy said...

pic yang bagus, hehe

awin said...

d

mashimaro said...

beckhrooy:- gambar2 lama...smua scan jer...biasa la dulu masa ada camera digital..hehe

hanafianuar said...

gamba aku xde lar time nih...coz aku pling comel diantara sume...hahaha

hanafianuar said...

wawawawa...nice2...tringat zaman kecik2 di skolah mmpaga 2 dlu...skang mmber2 sume da berjaya...:)

mashimaro said...

hanafi:-
byk ar comel...same jer semua...comel lg 'lan' hehe

mashimaro said...

hanafi:-
wei nnt klau korang buat reunion jgn lupa ajak.. :(

eita said...

xleh nak teka lah....berpinar mata...
tak jupe jugak..

mashimaro said...

eita:- xpela..terima kasih sudi skodeng blog mashi...

mashi jemput eita masuk contest lagi 1...hadiah lg best..
http://hatiberbungaros.blogspot.com/2011/11/hati-yang-gembira-1st-years-anniversary.html