Sunday, 25 September 2011

Kota Kinabalu 22-26 Mei 2011 (^^,)

...Assalamualaikum...
 
Lama dah percutian ni, tapi baru sekarang mashi update...hehe maaf ye... Anggota rombongan seramai 7 orang [ramaikan+bajet] ....Selama berbulan-bulan mashi dan afzan study all about Kota Kinabalu, Sabah....Sampai dah naik bintang-bintang berkelipan di angkasa..hihi

Mashi&afzan dah plan this vacation 5-6 month before, masa airasia murah hati buat tambang pergi balik dalam RM20. Kami ber-7 pun sampai di bumi Sabah lebih kurang 1pm. Untuk pengetahuan kawan-kawan, kalau mahu melancong dalam Malaysia ni lebih baik rancang sendiri sebab lebih jimat dan berbaloi-baloi.  Peratus untuk ditipu kurang jika dibandingkan melancong sendiri di oversea [Indonesia, Thailand, Vietnam DLL].  Semua hotel yang mashi tempah semua rate dia bawah RM90 asalkan bersih dan selamat cukup la tu…duit lebih boleh buat g snorkeling skodeng ikan duyung hehe (-^.)



Kalau nak cerita satu-satu memang dah kurang ingatan tapi nasib baik la ada koleksi gambar dari jurugambar yang cantik melecun ni...[afzan] dia la yang bagi.... Ok layan dulu ye gambar-gambar ni ye...

mcm dlm mimpi jer...

ni bilik twin sharing [hotel iskandar kg.air]

depan hotel ada pasar malam


Tempat wajib setiap kali pelancong datang melawat adalah Pasar Filipina, best giler macam-macam ada tetapi kena hati-hati ye dengan harga yang ditawarkan.  Kena la pandai bodek penjual untuk dapatkan harga yang berpatutan.  Belakang Pasar Filipina pulak ada pasar malam yang dibuka setiap malam.  Pelbagai jenis makanan laut, tradisional sabah dan dll nak tahu kena la datang ke sini ye kawan-kawan.

ke pasar filipina

cuba teka harga katak ori ni??

semua cantik

afzan tak sabar nak b'shopping....

eee geram2

beli-beli

katak lagi

niat di hati mahu...poket kata TIDAK!!!


Kat kota kinabalu kalau nak jalan sendiri tanpa pemandu pelancong kena la sentiasa peta ditangan macam ni…hehe

berguna sangat....free je kat airport...

cerita berkaitan:-

2 comments:

Anonymous said...

nsib tulis yg baik2 n ok2 . selamat ko . muahahaha ^^

mashimaro said...

oh...hehe